Zoeken

Moederschap als vrije keuze

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2020

Wij vrouwen hebben recht op een zelfstandig leven ook als we kiezen voor het moederschap.


Het Moederbedrijf verenigt alle moeders. Moeders (parttime of fulltime) zorgen (letterlijk) voor de toekomst. Ze zijn van levensbelang zowel voor de maatschappij als voor de economie. Maar vooral van onschatbare waarde voor de kinderen die ze krijgen en verzorgen met liefde. De waardering die moeders voor zichzelf hebben en de waardering die moeders maatschappelijk krijgen gaat niet evenredig op met dat wat moeders verdienen: waardering/respect, gelijkwaardigheid en keuzevrijheid.Moeders zijn van levensbelang zowel voor de maatschappij als voor de economie.

Het moederbedrijf is de nieuwe stap die we mogen zetten voor vrouwenemancipatie. Het besef dat wij moeders werken in onze eigen moederbedrijven. Vrouwen in de vorige eeuw hebben veel bereikt. Recht op onderwijs, stemrecht en recht op werk buitenshuis. Dat zijn mooie stappen. Maar hebben we ook recht op moederschap?


Betekent de keuze voor moederschap sowieso een keuze voor afhankelijkheid en verlies van waardering?

Recht op moederschap?

Moeders krijgen niet betaald voor hun werk. Moeders met een (parttime/fulltime) baan buitenhuis maken vaak talrijke overuren. Deze moeders doen hun gezin en hun huishouden er gewoon bij. Moeders krijgen vaak niet eens gelijkwaardig betaald in vergelijking met hun mannelijke collega’s. Het moederbedrijf wil moeders helpen bij de waardering/respect, keuzevrijheid en gelijkwaardigheid. Dit door bewustwording van onze waarde als moeder, door het in hun waarde laten van alle moeders en door het streven naar betaald moederschap (en ja... ook betaald vaderschap). Wij vrouwen hebben recht op een zelfstandig leven ook als we kiezen voor het moederschap. Misschien is dat idee even wennen? Maar het is echt een onmisbare stap naar een gelijkwaardigere samenleving.
309 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven