top of page

MISSIE

Het moederbedrijf verenigt alle moeders.

Wij moeders parttime of fulltime zorgen letterlijk voor de toekomst.

 

We zijn van levensbelang zowel voor de maatschappij als voor de economie.

Maar we zijn vooral van onschatbare waarde voor de kinderen die we krijgen en verzorgen met liefde. De waardering die wij voor onszelf hebben en de waardering die wij maatschappelijk krijgen, gaat niet evenredig op met wat wij verdienen: waardering, respect, gelijkwaardigheid en keuzevrijheid.

Het moederbedrijf is de nieuwe stap die we kunnen zetten voor vrouwenemancipatie. Het besef dat wij moeders werken in onze eigen moederbedrijven. '

20_golden_brown.png
99_golden_brown.png
52_golden_brown.png
64_golden_brown.png

EEN INKOMEN?
JIJ VERDIENT HET!

Moeders betalen voor hun werk is helemaal zo gek niet.

DOEL

'Een inkomen voor moeders is helemaal niet vreemd. Een postbode brengt post rond, een machinist bestuurt een trein, een boswachter past op een bos en een leraar staat voor de klas. Deze mensen krijgen betaald voor dit werk. Maar jij? Jij produceerde het meest geavanceerde product op aarde en zorgt daar met al je aandacht en liefde minstens achttien jaar voor. En dat niet alleen: je investeert in ontwikkelingsmogelijkheden. Je zet al je talent en liefde in. Alleen jij krijgt niet betaald en waardering ervoor blijft ook ver beneden peil.

 

Dit zorgt ervoor dat vrouwen ten opzichte van mannen achterblijven in hun financiële onafhankelijkheid. Je leest in kranten dat vrouwen maatschappelijk en economisch gezien niet genoeg bijdragen. Het zorgt ervoor dat je je aan het eind van de dag moe voelt en denkt: ik heb niet eens een baan. Of dat je doodmoe bent omdat je eigenlijk twee banen hebt. 

 

Moederschap is een baan. Wij moeders runnen allemaal ons eigen moederbedrijf. Of je nu fulltime of parttime moeder bent. Je hebt altijd werk te doen en te regelen. Moeders hebben helemaal geen parttime banen maar vaak meer dan een fulltime baan.

 

Moeders betalen voor hun werk zou wel zo fair zijn

 

68_golden_brown.png
Our Mission
63_golden_brown.png
9_golden_brown.png
floral 2 with stem.png

Herstory

'De geschiedenis van onze moederbedrijven gaat ver terug in de tijd. Jouw moeder heeft een moederbedrijf, jouw oma had een moederbedrijf, haar oma en de oma van je oma haar oma ook.

Ons moederbedrijf is een honderdduizenden jaren oud familiebedrijf waarin eeuwen kennis, waarden en genen geevalueerd zijn in (w)ondernemingen die wij nu kennen als onze moederbedrijven. Er is veel veranderd door de tijd heen. Dat weten we zeker.' We hebben rechten gekregen als studeren en stemrecht.  Maar een inkomen voor het werk dat we altijd al hebben gedaan is achterwege gebleven. 

TIME FOR CHANGE

A85.png

Moeders verdienen waardering, respect en een inkomen

bottom of page